keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Vihreä kotiinpaluu


Kovin oli vihreä kotiinpaluu maalta eilen yöllä. Parvekkeella on tapahtunut vihreitä asioita ja itseasiassa mustia, punaisia, oransseja ja violetteja myös. Mutta tärkeintä kaikista, että tomaatit olivat hengissä, kiitos Naapurin. Punaista ei vielä tässä yhdessä ainoassa keskeltä kuvaa löytyvässä tomaatissa ole. Lisää raakileita odotellaan, mutta ne viipyilevät kovin pitkään kuihtuneiden kukkien sisällä. Miksei niitä jo tule?

Mustia asioita on tapahtunut chileissä. Violeteista kukista näyttäisi tulevan mustia chilejä.Violetti-valkokukallisista tavallisia vihreitä. Odotellaan vielä, minkä värisiksi nämä muuttuvat kypsyessään.


Pientä oranssia pilkottaa krassin nupuista. Nämä nuput ovat ilmestyneet juhannuksen aikaan. Minä odotin kukintaa vasta paljon myöhemmin kesällä, mutta ihanaa, että osa taimista on näin aikaisessa.


Lisää vihreää tapahtuu pienessä salaattikulmauksessa. Luulin jo ettei kunnon salaattia saada koko kesänä, kun alku oli niin hidas.


Korianteri on niin komea ja kohta myös kukkiva, että täytynee näyttää sille viikatetta ja laittaa ensimmäiset sadot pakastimeen.


Vihreää näyttää myös mangoldi, jota pitäisi syödä pikaisesti. Mitähän ohjeita sitä varten löytäisi?


Violettia, keltaista ja oranssia näyttää Kumppanin kukka-asetelma.

3 kommenttia:

 1. Hienoja chilipalkoja, upean värisiä. Mitä lajia/ lajiketta nuo mustat ovat?

  Ja näyttää kyllä muukin satosi varsin runsaalta, ei tule nälkä tuon ryytimaan hoitajilla :)

  Minäkin odotan krassiin kukkia, pitäisi tulla kirsikanpunaisia, mutta olen aika skeptinen sen suhteen... jalostusyritykset eivät aina tunnu onnistuvan. Mutta kiva on kokeilla, ja sitten palata alkuperäiseen, hyväksi havaittuun, heh.

  VastaaPoista
 2. Sulla on chilit hyvässä vauhdissa. Mulla vasta kukkivat. Tomaatitkin kukkivat, mutta raakileita ei vielä näy. "Valmiina" ostettu kirsikkatomaatti sentään tuottaa satoa.

  VastaaPoista
 3. Mustat chilit ovat Hungarian Black -lajiketta. Siemenpussin kyljessä oli mustan punaisia ja punaisen mustia chilejä. Neljästä taimesta näyttäisi tulevan molempia - kaikki on siis samaa unkarilaista.

  Krassi on nyt kauneimmillaan. Värit on ihanan kirkkaat! Haaveilin kyllä itsekin jostain uuden värisestä krassikokeilusta, mutta päädyin kuitenkin kasvattamaan viime vuotisista siemenistä. Aika hauskaa että silti sain kolmea eri väriä.

  Partsipuutarhuri: Minäkin olen kesän mittaan miettinyt, että olisi pitänyt ostaa yksi valmis taimi, että saisi jo maistiaisia. En meinaa malttaa odottaa.

  VastaaPoista