tiistai 5. heinäkuuta 2011

Kukkien kukoistusta ja tomaattien tila


Kalevi haistelee rucolan kukkaa. Kukka on kaunis, mutta nyhdin sen pois, jos jonkun lehden vielä saisi satoa.Krassit kukkii ihanasti! Viime kesäisistä kukista kerätyistä siemenistä tuli kolmea eri väriä, keltaista ja kahta erilaista oranssia.


Orvokki kukkii runsaasti. Ja nypittävääkin alkaa olla runsaasti. Viime vuotisista kerätyistä siemenistä tuli eniten tuota keltaista, mutta on mukana onneksi muutama muukin väriläiskä.


Isossa tomaattilaatikossa on kahdeksan taimea, minkä olen todennut olevan liikaa. Kaikki taimet ei ehkä saa riittävästi valoa tiheässä kasvustossa ja laatikko on liian pieni kaikkien juurille. Ihan hyvin tomaatit on kasvaneet, kukkia ja raakileita tulee. Ahtauden huomaa ehkä parhaiten siitä, että kasveille ei meinaa riittää yksi kastelukerta päivässä. No nyt helteillä se olikin ymmärrettävää, mutta viileämpinäkin päivinä kasvit alkaa olla illalla aika nuupahtaneita, vaikka olen aamulla ne kastellut. 

Lisäsin ruukkun kasvien juurelle vermikuliittia, josta jo aikaisemmin epäilin, että ei ehkä tule meillä käyttöön. Katsotaan nyt kuitenkin auttaako se tässä tapauksessa yhtään kosteuden pidättämistä. Ehkä se heijastaa vähän myös valoa alhaalta päin.


Viimeksi valittelin, että tomaateissa ei ole vieläkään raakileita, vaikka muuten on niin hyvin kasvaneet. No heti niitä tuli ja vaikka kuinka monta, kun ääneen sanoin. Nyt odotellaan punaista.

2 kommenttia:

  1. Kalevi ja kukka yhteen sopii, ihana kuvafiilis <3
    Yhteiset on intressit, mun tomaatteja on neljä isossa laatikossa ja olen myös huolissani tilanahtaudesta. Tosin ämpärillinen vettä joka toinen päivä riittää mainiosti, helteilläkin.
    Punaisuutta odottelen myös....

    VastaaPoista
  2. Ensin odoteltiin keväällä kiivaasti vihreää, nyt punaista... Tänään aion tyyydyttää punaisen tarpeeni mansikkalaatikolla. Punaisia aikoja sinnekin!

    VastaaPoista