tiistai 14. kesäkuuta 2011

Raakileet


Ensimmäinen tomaatin raakile näyttää lupaavalta. Eikö ole kaunis pyöreä pallukka!


Kuihtuneita kukkia on jo reilusti kaikissa taimissa, joten eiköhän enemmänkin satoa ole luvassa.


Chilin raakileet ovat pienen pieniä, mutta niitä on jo melko paljon kaikissa taimissa. Vakavasti olen harkinnut myös yöttämistä sisällä, sillä  ulkolämpötilat ovat laskeneet öisin taas lähelle kymmentä. Viime vuonna chilisato jäi pieneksi kaiketi kuumuuden takia, nyt en haluaisi menettää yhtään raakiletta kylmyydelle.

Yrttisadosta saa jo mukavasti maistiaisia, joten hedelmien punaista jaksaa vielä odotella. Ehkä. Ainakin vähän aikaa.

3 kommenttia:

 1. Juuri postasin omista amppelitomaateista...eka satsi maistui makoisalta, nyt odotellaan uusien kypsymistä, mutta kylmenneet kelit kyllä jarruttavat!

  VastaaPoista
 2. Täydellinen tomaattipallukka, ihan valioyksilö. Mulla on juuri pöydällä rasia hollantilaisia kirsikkatomaatteja naposteltavaksi, mutta kyllä ne ovat vain varjo omista, auringonlämmittämistä tomskuista.

  Chilit näyttävät tosiaan tykkäävän leppeästä lämmöstä, joten yöllinen sisäänkanto ei siltä kantilta kuulosta huonolta ajatukselta. Toinen asia on, miltä kantajasta tuntuu :)

  VastaaPoista
 3. Viileys kyllä tuntuu jarruttavan. Olen pitänyt tomaatteja harson alla, jospa ne pysyisivät hieman lämpimämpinä. Ja mitäpä tunnollinen puutarhuri ei olisi valmis tekemään pientensä eteen, vaikka kantamaan selkä vääränä ruukkuja kylmältä suojaan. Nostin säälistä chilit yöksi sisään, mutta onneksi nostomatka oli vain metrin luokkaa ilman kumartelemisia - selkä ja maha kestää sen vielä.

  VastaaPoista