keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Kukkia!


Kukkia alkaa putkahdella esiin sieltä täältä. Tomaateilla on paljon nuppuja. Varmaankin kylmät ilmat hidastivat niiden kehitystä, mutta nyt vihdoin kun saatiin oikeita kesälämpöjä, on ensimmäiset kukat avautuneet.


 Ensimmäiset orvokit (vasta nyt!) availevat violetin sävyisiä kukkia. 


Chileistäkin näyttää tulevan satoa. Ja huolestuneille tiedoksi: kaikki neljä chiliä voi mainiosti. Olen pitänyt niitä vielä yöt sisällä, mutta nyt lämpimillä ilmoilla päivät aamusta iltaan ulkona. Ensi yönä ulos saavat jäädäkin kaikki muut paitsi chilit. Tomaateillehan se on jo tuttua, ja niille se sopii, kun on harsoa päällä. 


Basilikat ovat tänään ensimmäisen yön ulkona, kun istutin ne (vihdoin) laatikkoon. Jouduin joustamaan periaatteistani ja laittamaan meille muovisen parvekelaatikon. Kätevyys vei nyt voiton esteettisyydeltä. Vaikka olen kyllä suunnitellut punovani sille pajusta suojan. Olen myös porannut metalliset ruukunpidikkeet paikoilleen kaiteeseen. Vaikuttaisi toimivan ihan hyvin.


Basilikoista on jo riittänyt ihan kivasti lehtiä lautaselle saakka, kun olen ahkerasti yrittänyt niitä latvoa. Myös korianteria, persiljaa ja timjamia on niin paljon, että niitä viitsii napsia leivän päälle. 


Mangoldi ei pitänyt siitä, että jätin sen melko vähäisellä karaistuksella öiksi ulos suojaamatta. Nyt lämpiminä päivinä sekin on alkanut kuitenkin näyttämään taas elon merkkejä. Eiköhän siitäkin kohta saada salaattiin. 


Krassin kukkia saanemme odottaa vielä hetken, mutta kauniita on niiden lehdetkin.


3 kommenttia:

 1. Komeilta näyttävät, ihan kaikki!

  Tomaatin kukka kyllä on jotenkin huojentava näky, että "kyllä sieltä taitaa satoa tullakin", samoin on chilin kukka. Meillä eivät tomaatit vielä väläyttele keltaista, mutta nuput ovat lupaavat.

  Hyvä idea porata nuo ruukunkannattimet kaiteeseen, pysyvät varmasti hyvin paikoillaan. Ja varsin mukava yrttikasvusto sinua näyttää hemmottelevan... Kiva postaus!

  VastaaPoista
 2. Kivat yrtit sulla, ja hienosti kasvaa kaikki. Seuraan mielenkiinnolla chilejäsi, mullakin kun on pari kasvamassa nyt ekaa kertaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Kyllä noiden kukkien seuraaminen vahvistaa toiveita sadosta. Yksi tomaatin kukka näyttää jo kuihtumisen merkkejä ja nyt jännitän, onko siellä hedelmää sisällä.

  VastaaPoista