torstai 28. huhtikuuta 2011

Orvokilta näyttäviä orvokkeja


Basilika alkaa näyttämään basilikalta, persilja persiljalta ja timjami timjamilta. Mutta orvokki näyttää orvokilta vasta, kun siinä on kukkia. Ja siksi ostin tänään orvokilta näyttäviä orvokkeja, mutta vain yhden keltaisen ja yhden oranssin. Että olisi edes jotain väriä tämän vihreän lisäksi laittaa parvekkeelle, mutta että kuitenkin säilyisi vielä toivo omien taimien kukkimaan ryhtymisestä. (Yllä kuva ei kuitenkaan liity orvokkeihin, vaan ihan vaan laitoin siihen, kun kerrankin sain leikkokukkia.)
Tänään kävin siis ostoksilla. Löysin vihdoin niitä ruukunpidikkeitä, vaikka osan jouduinkin ostamaan valkoisena, kun mustat oli loppu. Mutta ihanaa silti ja kiitos Intianmintulle vinkistä! Lisäksi meillä on nyt 100 litraa multaa, kukka- ja bio-puutarhalannoitetta ja uusi sumutinpullo. Aika maltilliset ostokset siis.

Tomaatit on ihania. Ne on niin isoja ja niitä on niin paljon. Ainakin osan saan hyvään kotiin sukulaisiin. Tomaatin taimet pitäisi istuttaa pian jo isompiin laatikoihin, sillä kastelu alkaa olla työlästä, maitopurkeissa ei riitä enää tila. En ostanut tomaateille omaa tomaattilannoitetta, vaikka niin oli aikomus. Ajattelin, että tuo puutarhalannoite sopii kyllä tomaateillekin. Tomaattilannoitteen ja tämän välinen ero oli aika pieni (tomaattilannoitteessa oli hieman enemmän kaliumia), vaikka tietenkin se pienikin ero voi olla merkittävä. Mutta muutaman taimen vuoksi en viitsinyt ostaa montaa erilaista lannoitepurkkia.


Kuten kuvasta näkyy, karaisu on käynnissä. Harsoa en jaksanut ja viitsinyt lähteä kaivamaan, joten tomatit, orvokit ja chilit on nyt ulkoilleet suorassa auringon paahteessa, tuulessa ja raa'assa kevätilmassa. Tänään on menossa kuudes päivä, eikä suurempia vaurioita näytä tapahtuneen. Toivon siis erityisvahvoja ja hyvin karaistuneita yksilöitä kesäksi.

PS: Haaveet kannattaa kirjoittaa ylös, nimittäin niin ne toteutuu varmemmin. Viimeviikkoisesta toivelistasta toteutumatta on vain tomaattilaatikko. Sekin tulee varmasti pian.

3 kommenttia:

 1. Mun tekisi myös kovasti mieli hankkia tomaatintaimia, ja niin hankinkin jos haavelemani kasvihuoneen saan.

  VastaaPoista
 2. Hei vaan,nyt löysinkin kivan blogin,joten jään seuraamaan!
  Ihanan keväinen♥
  Oikein Mukavaa vappua sinulle

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista ja mukavaa vappua! Toivotaan lämpimät ilmat takaisin vapun jälkeen, jos pääsisi kunnolla laittamaan kasveja ulkonakin jo.

  VastaaPoista