torstai 20. toukokuuta 2010

Uusia ja vanhoja projekteja


Eilen sain valmiiksi kaksi pitkäaikaista käsityöprojektia (hame: keskeneräisenä 2 vuotta; housut: keskeneräisenä 1,5 vuotta) ja korjailin joitain vaatteita. Valmiiksi saaminen on aina niin mukavaa, vaan niin on myös uuden aloittaminen. Siksi aloitin eilen myös uusia projekteja: suunnittelin painokuvion, sulattelin vinyyleitä, suunnittelin kirjansidontaa vinyylien kansille ja aloin tekemään hameesta ponchoa. Illalla nukkumaan mennessä oli mukava olo; tiedättehän sellaisen väsymyksen, joka syntyy kun on tehnyt paljon (KÄSI)TÖITÄ.


Vinyyleistä ajattelin sanoa muutaman asian. Ensinnäkin niiden sulattelu on huippuhauskaa puuhaa ja jälki on hienoa. Joskus täytyy tehdä tätä hommaa myös lasten kanssa. Tarkoituksenani oli tehdä ruukkuja kukille ja yrteille venyttämällä levy suureksi ja rutistamalla sitten kokoon. Venyttely ei kuitenkaan oikein onnistunut. Kokeilin vinyylin muokkaamista ensin 150 asteessa ja sitten 175-200 asteessa. Kummallakaan kerralla vinyyli ei sulanut niin paljon, että sitä olisi voinut venyttää kovin paljon. Suurimmillaan sain venytettyä reunoja ehkä 2 cm. Ja 200 asteinen vinyyli on jo niin kuumaa, että puuvillasormikkaat ei enää riitä sormien suojaksi. Ehkä joku kerta voisi yrittää paremmilla suojavälineillä kuumempaakin.


Vinyylin keskiosista sai aika hauskoja nimikylttejä yrteille. 


Sitten takaisin kasviaiheeseen. Keittiössä on ollut itämässä mangoldia ja korianteria. Taimia on alkanut vähän kerrassan pulpahdella mullasta. Nyt on vaan sellainen ongelma, että olen laittanut nämä kaksi lajia samaan purkkiin eri puolille, mutta nimilaput on tippuneet, enkä siis tiedä kumpi on kumpi. Tunnistatteko?

Itse arvelen, että oikealla olevat punavartiset on mangoldia. Ne kasvaa tuollalailla samasta siemenestä kolme taimea. Aion hoitaa niitä nyt mangoldina ja toisia korianterina, katotaan miten käy. 

5 kommenttia:

 1. Onnea uudelle blogipienokaiselle ja tervetuloa blogistanian ihmeelliseen maailmaan :)Ihania kuvia. Luen kaikki postaukset kohta rauhassa....

  VastaaPoista
 2. En ole kovin viherpeukaloihminen, mutta nuo vasemmassa laidassa näyttävät samanlaisilta kuin minun korianteripienokaiset. :)

  Vinyylilevykulhot ovat olleet jo kauan suunnitteilla, täytyykin koittaa metsästää naarmuisia levyjä jostain.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä Nzqu!

  Vinyylien käsittelyyn minulle suositeltiin kuumailmapuhallinta. Jos sellaisen saisi käyttöön, niin voisi helpottaa työskentelyä.

  VastaaPoista
 4. Sanoisin samaa, eli että vasemmalla on korianteria. Ja hienoja vinyylikulhoja olet tehnyt. Täytyypä testata itsekkin joskus.

  Kiva blogi, seuraan innolla ja vertailen omien pienokaisten kasvua ja kehitystä sun kasvien kanssa. Niin, ja mitä siihen ruohosipuliin tulee, niin otan mielelläni sitä lisää, jos haluat antaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Tiina! Onnea sunkin pienokaisille! Tule käymään kylässä tai mennään pelaamaan biljardia, niin tuon sulle lisää. Mä olen laittanut noihin purkkeihin lisää siemeniä itämään isojen rinnalle, mutta ei niistä moni vielä ole itänyt..

  VastaaPoista