tiistai 18. toukokuuta 2010

Painajainen ja lisää kasvavaa

Näin viime yönä unta, että kun heräsin aamulla, oli jo syksy. Menin parvekkeelle ja kaikki taimet oli vielä ihan pieniä. Totesin Kumppanille, että tälläinen tämä Suomen kesä on, ei täällä mikään kasva.

Hellejakso näyttää väistyvän, mutta onneksi ei kuitenkaan syksyä ole odotettavissa. Mietin, mitä tekisin taimille, jotka on nyt jo ihan ulkoelämään tottuneita, siinä tapauksessa, että tulee taas kovin kylmä. Kai ne täytyy tuoda takaisin sisään. Mitähän ne siitä tykkää?

Eilen tein taas uusia hankintoja. Ostin torilta 15 Timoa eli siemenperunaa. Havukaisen eli perunakauppiaan mukaan isoon ruukkuuni voisi laittaa seitsemän perunaa kasvamaan, laitoin kuitenkin vain neljä vai olikohan viisi. Loput ajattelin laittaa ämpäreihin.
Huomatkaa, että muistin jättää ruukkuun multaamisvaran!

Ulkorappusille ostin lemmikin, kun se kuulemma viihtyy pohjoispuolellakin. Kauppias osasi myös kertoa, että Plantagenin myyjä oli väärässä kun suositteli mulle pensaskrassia köynnöskrassin sijaan. Pensaskrassi kun ei lähde kasvamaan alaspäin - eikä myöskään ylöspäin - toisin kuin Plantagenissa väitettiin. Plantagenista myös se vielä, että lähetin heille kysymyksen sähköpostilla koskien sieltä ostettuja tomaatin taimia. Vastaus tuli parin päivän päästä (hyvää palvelua sanon!): parveketomaattien lajia he ei varmuudella tiedä, kun niitä on niin paljon, mutta latvoa ei tarvitse eikä varkaita poistaa, mutta jossain vaiheessa olisi hyvä vähän karsia lehtiä.

Ostin parvekkeelle Keijunmekkoköynnöksen, kauniin viininpunaisen. Kauppiaan mukaan se kasvaa myös alaspäin, mikä on suunnitelmani. Sen sijaan humala ei kasva alaspäin, joten jos sen haluaa parveketta koristamaan, niin täytyy laittaa pihaan ja kasvamaan sieltä kohti parveketta. Humalaa on tulossa taimi eräältä lähisaarelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti