tiistai 11. toukokuuta 2010

8. Kasvianimaatio

Olen jo pitkään suunnitellut päässäni kasvianimaatiota. Tiedättehän, sellaista jossa puolessa minuutissa kasvi kasvaa isoksi ja lopulta kuolee. Aikaa animaation tekemiseen saanee kulumaan paljon, ehkä koko kesän ja aika paljon vaivaakin siitä on, koska joka päivä pitää ottaa kuvia. Ajattelisin, että ottaisin ehkä 2-4 kuvaa päivässä ja ainakin kuukauden ajan. Tulisikohan siitä edes kohtalaisesti liikkuva animaatio?


85 dollarilla saisi oikean Timelapse plant cam -kasvikameran. 2 Mpix kamera ottaa kuvia tietyin väliajoin ja tekee niistä automaattisesti animaation. Nerokasta. Kameralla on tehty esimerkiksi tämä aika hauska pätkä.


Taidan tyytyä toteuttamaan oman kasvianimaation ihan omalla Canonilla vaan. Ajattelin, että kasviksi valitsisin toisen tomaateista, basilikan tai chilin. Chili voisi olla siitä hyvä, että se on vielä hyvin pieni ja kasvaa ehkä aika nopeasti, joten siinä saisi helpoiten kasvun näkymään. Taidan valita chilin. Syksyllä sitten nähdään, tuliko projektista mitään.
Kaksi chiliä on nyt ruukuissa, yhdeltä vielä puuttuu. Myös muutamalta yrtiltä puuttuu ruukku. Tänään laitoin lisäksi koriantaeria ja mangoldia itämään. Kertauksen vuoksi, otetaan tähän väliin lista kaikista kasveista: orvokkeja (n. 10 kpl), persiljaa, basilikaa (n. 5 kpl), tilliä, ruohosipulia, tomaatteja (2 kpl), timjamia (2 kpl), suklaaminttua (2 kpl), laventelia, chilejä (3 kpl), pinaattia ja pensaskrassia (2 kpl). Itämässä on siis mangoldia ja korianteria, sekä uusia tillejä ja hieman lisää ruohosipulia. Se roikkuva kasvi ja perunat vielä ainakin puuttuu, sekä iso kasa ruukkuja. Musta on tulossa tänä kesänä omavarainen!

2 kommenttia:

  1. Miten sait sun chilit itämään? Mulla on edelleen vain yksi itänyt ehkä noin 20 siemenestä.

    Tosin muitakin outoja jutuja tapahtuu mun yrttitarhassani. Basilikojen sekaan on noussut kaksi pientä ja hentoista tilliä, vaikka en ole tilliä tänä vuonna istuttanut lainkaan..

    VastaaPoista
  2. Tiina! Kiitos vaan chilien siemenistä! Chilit iti matkan aikana, ehkä ne vain tarvitsi hieman omaa aikaa. Mutta siis itävyys oli täälläkin aika heikko, sillä mäkin laitoin yli 10 siementä.

    Heh, mistähän ne siemenet on sinne lennähtänyt. Mun muuten tekisi mieli antaa sulle lisää ruohosipulia, koska olen nyttemmin ymmärtänyt, että ei ne niin leviä kun ajattelin, niitä kannattais kylvää vähän enemmän kerralla.

    VastaaPoista