maanantai 26. huhtikuuta 2010

4. Tillien muutto

Tärkein uutinen tällä haavaa on se, että tillit ja basilika viihtyvät eri olosuhteissa ja siksi tillien oli pakko muuttaa basilikoiden ruukusta. Yrttitarha on hyödyllinen sivusto, sieltä löytyi tämäkin tieto, että tilliä ei kannata kasvattaa auringossa. Basilikoiden ruukussa on nyt sitten muutaman taimen mentävä kuoppa. Espanjanmatkan jälkeen siihen voisi ostaa jonkun taimen, esimerkiksi timjamia. 


Tilleillä on oma ruukku, joka on nyt sijoitettu hieman varjoisampaan kuin aikaisemmin. Mutta näyttävätkö nuo varret jotenkin valjuilta? Ne on hyvin pitkät ja heikot. Laitoin ne nyt multaan hieman syvemmälle. Jospa ne vahvistuisivat uudessa ruukussa ja oikeissa olosuhteissa. 


Viimekertainen aihe feng shui puhutti ompeluseurassakin. Käsityöystäväni miettivät, että mitä jos laittaa makuuhuoneeseen luonnonkukkia, saisiko sitten jonkun luonnonlapsihipin? Sehän olisi loogista. Ompeluseuran jälkeen illalla kotona mietin vielä asiaa ja hieman huolestuin: yrttitarhani on yhdistetyssä olo-makuuhuoneessa, niin että mikähän yrttikasvattaja siitä sitten seuraa? Hieman kyllä alkoi nyt jännittää Kumppanin näkeminen torstaina, mikä siitä on Espanjassa tullut.


Taimien kasvussa on jännittävä vaihe se, kun sirkkalehtien jälkeen tulee ensimmäinen lehtipari. Niistä heti näkee mikä kasvi on kyseessä, eikä enää haittaa, vaikka ei muistaisi mitä missäkin ruukussa on. Siis, tunnista taimi:
1. 


2. 


3. 


4. 


Yrttitarhani alku näyttää kohtalaisen hyvältä, vaikka kasvu onkin hitaampaa kuin olen odottanut.  Suurta huolta aiheuttaa matka. Taimien pitäisi pärjätä neljä päivää kissanhoitajan kastelulla ja sitten neljä päivää Kumppanin ja Lapsen hoidossa. Katsotaan miten käy. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti