sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Ulos!


Krassit kasvavat hurjan nopeaan. Toivottavasti kukkia tulisi myös pian.


Tänään sain vihdoin istutettua muutamia taimia. Näiden (orvokki ja persilja) ajattelin selviävän ulkona jo ihan hyvin, joten laitoin ne ruukkuihin. Tarkoitus oli oikeastaan virittää harso tuon hyllyn päälle, mutta en jaksanut. Mutta ei nyt ensi yöksi vielä olekaan kovin kylmää luvattu. 


Timjami ja korianteri pääsi samaan ruukkuun, mutta nämä nostin yöksi sisään. Korianteri on ihan surkean näköinen pitkine varsineen. En tiedä pitäisikö vielä parannella istutusta laittamalla korianterit syvemmälle, niin kasvaisi edes ylöspäin. Mutta eikö korianteri ole muutenkin aina tuollainen hontelo.


Salaattia olisi myös tulossa, montaa erilaista. Tomaateissa on jo vaikka kuinka monessa taimessa nuppuja, mutta vieläkään ei ole mitään paikkaa, mihin istuttaa niitä. Pyysin jo Lapseltakin, että tekisi laatikon, kun menee mökille viikonloppuna. Kyllä käsityönopettajan lapsi sellaisen äkkiä tekaisee. Lupaili ainakin.


 Ja pavut kasvaa myös niin ihanan nopeaan, että taidan tästä lähtien laittaa vain niitä, Sub arctic -tomaatteja ja krassia kasvamaan. Ei sitten tarvitse odotella kärsimättömänä.

2 kommenttia:

  1. Erinomaisessa vaiheessa ovat tomaattisi, täytyykin kokeilla tuota lajiketta ensi vuonna.

    Korianteri on mullakin ihan hontelovartinen, uskaltaisikohan sen tosiaan istuttaa vähän syvempään? Sitä on mulla tasan yksi taimi, joten isoon virheeseen ei ole varaa, heh.

    Kaunis kuva krasseista!

    VastaaPoista
  2. Toivotaan, että tomaattien maku vakuuttaa myös. Korianteri on niin nopea, että varmaan ehtisi laittaa vielä vaikka lisää. Ajattelin, että jos tuohon samaan purkkiin ripottelisi vähän siemeniä ja antaa noiden aikaisempien valua miten haluaa. Kiitos kuvakehuista, ihania erilaisia vihreitä on nyt joka puolella!

    VastaaPoista