sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Kierrätysruukkuja ja roikkuva äitienpäiväkukka


Hyvää äitienpäivää kaikki äidit! Meillä päivä alkoi aamupalan sekä (minun leipomani) kakun kantamisella sänkyyn. Kukkiakin tuli ja kortti ja runo. Huomatkaa, että äitienpäiväkukka (muurikello?) roikkuu nyt Bauhausista viimein löytämässäni ruukunpidikkeessä, joka puolestaan roikkuu talven kaltoinkohtelemassa Lundiahyllyssä (saa mennä parvekkeella vielä tämän kesän). Loput ruukunpidikkeet tulee parvekekaiteeseen, kunhan parvekkeen järjestys ensin selkiää.

Blogi kaipasi vähän uutta raikkautta, joten vaihdoin taustaksi punalehden. Kaksi punalehteä viihtyy melko hyvin talvet sisällä, mutta taidan siirtää ne pian ulos viihtymään vielä paremmin, ulkokasveja kun varsinaisesti ovat. Minun mummolla, jolta ensimmäisen punalehtitaimeni sain, ne ovat aina olleet sisällä. Mummo on kohta 90 vuotta ja omaa sellaista hiljaista kasvitietoa, jollaista joskus toivon itsekin saavuttavani.


Sitten kierrätys- ja ruukkuasiaa. Tätä aihettahan minä olen miettinyt jo monet kerrat ja kaipaillut aina uusia ruukkuratkaisuja. Tässä olisi yksi kierrätysruukkuidea:


Sulatettu muovipussi -ruukku on kevyt, melko kaunis (omalla tavallaan), ilmainen, helppo valmistaa juuri oikean kokoiseksi ja toivottavasti myös kestävä. Nämä neljä muovipussiruukkua vein äitienpäivätuliaisina ja niihin oli istutettu kolme tomaattia ja yhteen kaksi chiliä.


Muovipussien sulatus on helppoa, laitan siitä joskus lähiaikoina lisää ohjeita, kun valmistan lopuille tomaatintaimille yhden ison "laatikon" kasvupaikaksi. Ohjeita löytyy myös Käspaikasta ja Tavan takaa -blogista.


Muutamia orvokkeja istutin pikku ruukkuihin ulkoportaille. Vaikka aika vaisuilta ne vielä näyttävät ilman kukkia. Onneksi joukossa on muutama ostotaimi isoilla kukilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti