sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Tomaatin ensihetketToimaatti on itänyt nopeasti. Miten onnellinen olenkaan noista ensimmäisistä sirkkalehdistä ja hentoisista aluista!
Osa orvokeista on nyt uusissa mullissa maito- ja viilipurkeissa. Istutin taimet melko syvälle, niin että pitkäksi hujahtaneet varret ovat tukevasti mullassa myös. Nyt valohoitoa, jospa ne siitä alkaisi elämään hyvää orvokin elämää.Chileistä ei ole kuvaa, mutta mainittava on, että olen huono niiden kanssa. Itäneet siemenet ovat päässeet pari kertaa kuivumaan talouspaperin sisällä, joten vaihdoin ne suosiolla multaan ja laitoin samaan purkkiin myös uudet kahdeksan siementä. Varulta.

3 kommenttia:

 1. Suloinen tuo kuva kissasta kylvösten äärellä, ihana!

  Tomaatitkin näyttävät hyviltä, ja tässä kohtaa tulee taas se ihmetys, että miten jostain noin pienestä ja hennosta tulee niin mahtava ja satoisa kasvi! Mitä lajiketta muuten laitoit tulemaan?

  Ihailin myös tarkkaa makrokuvaa, millä kameralla saat noin skarppia jälkeä?

  VastaaPoista
 2. Tomaatti on Sub Arctic Plentyä eli pitäisi kestää ulkosalla ja olla satoisa, kuten nimikin kertoo. Saas nähdä. Viime kesänä niin kateellisena seurailin isoja tomaatteja muiden blogeissa, että en enää halunnut mitään kirsikka-/parveketomaatteja. Haluan oikeita tomaatteja!

  Kamerasta kertominen hieman kirpaisee, sillä olen niin kovasti haaveillut kunnon järkkäristä, mutta hankinta on toistaiseksi jäänyt haaveeksi. Canonin powershotista siis kyse.

  VastaaPoista
 3. Tuolla Powershotilla tuntuu saavan erittäin hyviä otoksia! Mulla on Canon G5, joka on juuri makroissa hiukan niheä :/ Tai sitten en vain osaa.

  Kiva nähdä, millaisia tomaatteja saat, kuulen tuosta lajikkeesta ekaa kertaa, mutta lupaavalta kuulostaa. Mulla oli viime kesänä kokeilussa "Maja"-nimisiä, keskikokoisia tomaatteja, jotka tekivät tosi mukavasti satoa. Tänä vuonna palaan kuitenkin tuohon peruskirsikkatomaattiin... tai onhan tässä vielä aikaa muuttaa mieltään, heh.

  VastaaPoista