keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Auringon lämmössä


Kalevi on löytänyt talon lämpöisimmän paikan. Olemme kissojen kanssa viettäneet sisätiloissa kolme päivää, minä flunssassa ja kissat muuten vaan, kun ei viitsi mennä ulos. Mutta on se aurinko ilahduttanut tänne seinien sisällekin.

Näitä sirkkalehtien päähän jääviä siementen kuoria tekisi niin mieli nyppiä pois. Täytyy ihan katsoa muualle, että saa pidettyä sormensa kurissa ja antaa kasvien tehdä tehtävänsä.


Tomaatteja on itänyt hurjasti yli odotusten. Nämä ei kyllä kaikki mahdu meidän parvekkeelle, joten täytyy vielä naapurille jokunen taimi. Kohta on koulinta-aika. 


Chilipurkissa ei tapahdu muuta kuin, että jäätelötikkujen mullan alla olevat osat on homehtuneet.


6 kommenttia:

 1. Kalevi näyttää tosiaan nauttivan olostaan. Meillä on pieni koira, joka myös hakeutuu aurinkopaikkoihin, ylikuumenemisenkin uhalla.

  Tuo siemenkuoriasia on tuttu! Mun täytyy tunnustaa, että olen niitä "huppuja" aika usein nyppinyt. Joskus sen sisään jää pala sirkkalehteä, mutta en ole huomannut, että olisi vaikuttanut kasvuun.

  Ja jätskitikut tummuvat täälläkin mullan alla, kertakäyttöisiä ovat. Sen sijaan jääkaapissa, muovipussissa kylmäkäsittelyssä olleiden kylvösten tikut olivat hurjan näköisiä. Ne kasvoivat karvaa. Nyt potit kylmettyvät ulkona, ja ihan ilman tikkuja :)

  VastaaPoista
 2. Oi, olet jo ahtinyt kasvattaa näin pitkiksi taimia.. Itse olen vasta saanut hankittua mullan ja siemenet, viikonlopuksi jää istutus..

  VastaaPoista
 3. Ei se sirkkalehtien vaurioituminen varmaan haittaa, mutta sääliksi niitä pieniä aina käy jos ne vaurioituu ja toisaalta, kun katselee niiden ponnisteluita siemenen pudottamiseksi.

  Minäkin olen vähän ollut huolissani, että olenkohan myöhässä, kun niin monella bloggaajalla tuntuu olevan jo jos mitä yrttiä taimella. Mutta eiköhän tässä ole vielä aikaa. Ainakin orvokkien kanssa minulla on käynyt niin, että ne on hujahtaneet tosi pitkävartisiksi valottomuuden vuoksi, kun meillä ei ole mitään kasvivaloja.

  VastaaPoista
 4. Aikaa on, nythän se kunnon kylvöaika vasta alkaa olla käsillä. Vielä pitäisi malttaa odottaa esimerkiksi joidenkin nopeakasvuisten kanssa, se odottaminen tuntuu olevan mun ongelma. Kaikki vaan heti multiin ja lumet nopeasti pois ja vihreyttä maisemaan! Tänään kyllä ulkona huomaa, että kaikenlainen hötkyily luonnon kanssa on täysin turhaa...

  VastaaPoista
 5. täällä on kanssa yksi, joka ei pysty pitämään näppejä erossa noista siemenistä! minä oon napsinut niitä varovasti pois, miten ne pikkuset taimet pystyisi siihen. kalevi kyllä näyttää oikein tyytyväiseltä ja onnelliselta. :) ihania pikkuisia taimiloisia täälläkin! laitoin heti blogisi luettavien listalle, kun on ihana seurata kokeneemien viherpeukkujen poppaskonsteja ja tapoja tehdä! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos heikku kommentista! Mutta täytyy sanoa, että minua ei ehkä voi tituulerata kovin kokeneeksi viherpeukuksi. Ihan aloittelija- ja fiilispohjalta mennään. Ja se on mukavaa, että aina sitten oppii uutta!

  VastaaPoista