maanantai 21. kesäkuuta 2010

Voi onnen päivää!

Ihanaa oli lomalla ja ihanaa palata kotiin kasvien pariin! Nimittäin täällä on tapahtuynut paljon poissa ollessani! Ensinnäkin muutama sana kastelujärjestelmästäni: Kapillaarilangat eivät oikein toimineet kunnolla. En tiedä mikä meni pieleen, mutta arvelen, että villalanka olisi toiminut paksua puuvillalankaa paremmin. Tullessani tomaatit oli jo nuupahtaneet, muut hyvin lähellä sitä. Eli edelleen vanha hyvä tapa hoitaa kastelu on pyytää naapuria käymään tai laittaa kaikki rohkeasti sateen armoille varjoisaan paikkaan.

Toiseksi: Kuinka paljon voi tapahtua puolentoista viikon aikana? Paljon! Tomaatin taimeen on tullut viisi tomaattia!
Perunat ovat vallanneet parvekkeen totaalisesti. Voiko ne kasvaa näin isoiksi?Minttu on ihan villinä. Tule kylään, niin saat mojitoa. Persiljat taustalla voi myös ihan hyvin.


Laventeli tuoksuu huumaavalta. Harmi, että tuoksua ei voi mitenkään välittää blogin kautta. Mutta huomatkaa ihana avautuva, hieman sinertävä kukka.
Olenkohan kertonut vielä meidän sitruunapuusta? Sitruuna on saanut alkunsa noin neljä vuotta sitten Kruununhakalaisessa asunnossa. Emositruuna ostettiin kaiketi Hakaniemen Elannosta, se syötiin ja siemen laitettiin multaan. Lapsi hoiti pientä taimea niin huolella, että nykyään ystävämme on suoristettuna 88 cm korkea ja kaksihaarainen. Toinen haara on tämän kesän tulokas. Noin kaksi-kolme viikkoa sitten huomasimme pienen alun paksussa varressa.


Olimme jo pitkään odottaneet haaraa vastapainoksi alaspäin kasvavalle latvalle. Onnellisena suihkuttelimme alkua joka päivä ja iloksemme huomasimme sen kasvavan vauhdilla.Ja yhä nopeampaa syntyi uusia lehtiä.


Kunnes tänään lomalta palatessani huomasin haaran venähtäneen valtavaksi! Katsokaa kasvun ihmettä! Yhdeksän uutta lehteä ja muutama alku. Mieletöntä!

Sitten kukkia. Omat orvokit kukkii. Katsokaa kuinka kauniita! Ja lisää nuppuja on aukeamassa.Keijunmekkoköynnös kukkii myös yli odotusten.


Pitäisköhän tillinkukat napsia pois, jos haluaa lehtiä koko kesäksi?


Lopuksi mun kukkakissa Kari, joka oli äärimmäisen onnellinen, että tulin taas kotiin (ja nyhdin sen turkista neljä punkkia). Seurana on kasvi, jonka tunnistuksesta saa blogini kunniavieraan-tittelin. Laitan joskus paremman kuvan; kilpailu jatkuu, kunnes voittaja löytyy.

2 kommenttia:

 1. Ihana riemu välittyy kotiinpaluutarinastasi! Pitäisikin lähteä viikoksi, pariksi pois, niin saisi monta ilon aihetta samalla kertaa...

  Orvokkisi ovat tosi kauniita, ja tomaateilla näköjään varsin ihanteellinen kasvupaikka, kun ovat jo raakileita pukanneet.

  Laitan blogisi suosikkilistalleni, tästä tulee hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
 2. Hei kiitos Geranium! Onnen hetkiä myös sinun puutarhaan!

  Satoa odotellen Sannane

  VastaaPoista