keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Alkukesän suosikkiperennat

Meidän pihassa kukkii parhaiten touko-kesäkuun vaihteessa. Keskikesän kukkijoita on tähän saakka ollut ehkä liian vähän, mutta tilannetta pyritään juuri korjaamaan. Syksyllä taas on kaunista, kun muun muassa komeamaksaruohot kukkivat. Tällä hetkellä henkeni salpaa ihanat hopeahärkit.


Rönsyakankaali on myös kiva, mutta valitettavasti vähän syrjäisessä osassa pihaa, tai oikeastaan sellaisessa, joka on aika ryteikkö ja odottaa uudistusta ensi kesänä.Ruohosipuli on levinnyt kivasti meidän pihaan sinne tänne. Se on kaunis ja hyvän makuinen. Ainoa ongelma on, miten rajoittaa kukintaa, että satoa saisi pidempään. Olen yrittänyt nyhtää kukkia maljakkoon, mutta en pysy sen perässä, nuppuja tulee vaan ja tulee lisää.Poimulehti on ehkä ihanin! Siinä on niin kaunis lehti ja kukan väri. Tämä on pienempää versiota, jättipoimulehteä istutin tänä keväänä lisäksi. Tai voi olla, että tämä vaan kasvaa väärässä paikassa ja on siksi jäänyt aika pienilehtiseksi.


Kalliokielo on jo alkanut lopettaa kukintaa, mutta se on kyllä ehkä sittenkin kaunein. Niin ihana!


Tänä vuonna olen kasvattanut siemenestä useampaakin laatua perennoja. Tänä kesänä ne ei varmaankaan kuki, mutta ensi kesänä odottaakin sitten yllätys: neilikkaa, idänunikkoa, pioniunikkoa, malvaa... Tähän uuteen penkkiin kivipengerryksen päälle olen laittanut kahta erilaista komeamaksaruohoa ja sulkaneilikkaa.


Tarkkasilmäinen taisi myös huomata, että aika kivoja rikkaruohojakin meillä riittää: vuohenputkea, valkopeippiä, elämänlankaa, juoluvehnää, maahumalaa ja mitä näitä kivoja nyt on. Kivoja siksi, että puutarhurilta ei lopu työ kesken!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti