torstai 27. maaliskuuta 2014

Kasvihuoneen perustaminen

Reilu vuosi sitten sain syntymäpäivälahjaksi kasvihuoneen. Ystävät ja sukulaiset todella tiesivät, mitä haaveilin! Yhden kesän se on nyt ollut pystyssä ja tuottanut paitsi suunnattomasti iloa, niin myös suunnattoman sadon tomaattia ja yrttejä. 

Kasvihuone saapui pienessä paketissa (huom. bisse ei ole mainos, vaan välttämättömyys, että saadaan talkooväki paikalle):


Kasvihuonetta hankkiessa ensimmäinen pulma oli haastava tontti ja paikan valitseminen kasvarille. Pihassamme on enemmän kalliota ja rinnettä kuin tasaista. Varjoakin tuo monet puut ja naapuritalo. Sopivimmaksi paikaksi valittiin tontin eteläreuna. Siellä varjoa tuo oma talomme aamupäivällä ja naapurin puut iltapäivällä eli aurinkoa se ei saa ihan sitä kuutta tuntia päivässä, mitä se tarvitsisi. Paikan hankaluutena oli myös kohdan erittäin suuri kaltevuus ja pohja, joka on kalliota jonka päällä on vain vähän maata. 

Kasvihuoneen kulmiin laitettiin lekaharkot, joihin paukutettiin laudat ympäriinsä. Näin saatiin paikan kaltevuus haltuun.


Iso syreeni oli tarkoitus siirtää, mutta lopulta se sai jäädä, koska varjostaa vain yhtä kulmaa illalla myöhään.


 Täytteeksi laitettiin kaikki tontilla ikuisuuden lojuneet betonimöhkäleet, jotka on varmaan peräisin jostain ikivanhoista pengerryksistä ja kukkapenkinreunoista.  Lisäksi laitettiin ylimääräiseksi jäänytttä lecasoraa pari pussia ja lopuksi soraa noin kuution verran.


Tämän jälkeen pinnalle laitettiin vielä kerros asennushiekkaa ja vanhan öljyhuoneen seinästä puretut tiilet lattiaksi. Siitä löytyy kuva aikaisemmasta postauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti