lauantai 21. huhtikuuta 2012

Tarvitsemme valoa!

Kevätkasvatuksissa suurin ongelma meillä on varmastikin valon vähyys. Fiksut puutarhurit hankkivat kasvivalot, joiden alla voi kasvattaa vaikka maaliskuuksi kukkivia orvokkeja, kuten Geranium. Meillä ei niitä vielä ole, eikä varmaan tulekaan kun tilaa esikasvattamiselle ei oikeasti ole nytkään.

Ilmeisestikin valon vähyydestä johtuen pienet taimet tuntuu joka kerran venähätävän tällaisiksi hujopeiksi. Vai onko tähän jotain muuta syytä, kertokaa fiksummat?


Tämä on muistaakseni lehtipersiljaa. 


Tämä tavallista persiljaa. 


Basilika on kasvanut vähän normaalimmin, mutta osa hajakkylvössä kasvaneista oli kyllä sen verran pitkulaisia, että jouduin istuttamaan ne aika syvälle. Tässä rinnan jotain tavallista basilikaa, en tarkemmin muista mitä lajia, sekä dark opalia. Näissä on ihanat värit ja huumaava tuoksu!

3 kommenttia:

 1. Ihania basilikoita, tänne asti tuoksuvat! Mulla basilikat ovat ihan minikokoisia vielä, täytyykin yrittää jotenkin huoltaa niitä... liian paljon pikkutaimia yhdessä potissa, luulen.

  Hujoppitaimien syynä on ymmärtääkseni liian vähäinen valo. Ne kasvavat kyllä nopeasti lämpimässä huoneilmassa, mutta tarvitsisivat kunnolla valoa kasvaakseen tanakoiksi. Ja Kotipuutarha-lehden mukaan myös liian tiheässä kasvaminen voi tehdä taimista hujoppeja, sellaiseen tietoon tänään sattumalta törmäsin.

  Noh, taimesi ovat aina olleet komeita, niin kuin mm. viime vuotiset tomaatit, joten lopussa kiitos seisoo tästä kaikesta huolehtimisesta huolimatta :)

  VastaaPoista
 2. Tuo hujahtaminen tiheyden takia johtuu varmaan myös valosta, kun tiheässä joutuvat kilpailemaan siitä, niin kasvaa sitten korkeiksi. Lamppu olis kyllä kiva. Ehkä sorrun siihen ensi keväänä. Näinhän se on, kyllä niistä vielä ihan kelpoja tulee, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että tutkailin sivujasi! Omat basilikat vaikkakin ovat kyllä ihan komeita taitavat olla aivan liian ahtaasti... täytyy jakaa niitä vielä lisää :)

  VastaaPoista