maanantai 19. maaliskuuta 2012

Siemenistä sitruunaan


On meilläkin laitettu siemeniä, en vain ole ehtinyt kertoa.


Jaoimme ystävän kanssa siemenet puoliksi. Olen kuullut myös siemenkirjeistä, ja joskus haluaisin osallistua sellaiseen!


Keijunmekon siemeniä oli vain viisi (huomaatteko nuo pienet pisteet?). Itämisaika on jopa 40 päivää, joten vielä pitää odottaa paraneeko itämisprosentti tämän hetkisestä 20 %.


Onneksi basilika itää hieman nopeammin, vaikka kasvuun lähteminen sirkkalehtien jälkeen tuntuukin liian hitaalta. Tänä vuonna tavisbasilikan lisäksi meillä kasvatetaan ihanan violettia Dark Opalia.


Ja keijunmekon lisäksi mustasilmäsusannaa. Ne ovatkin lähteneet jo niin hyvin kasvamaan, että suurimman osan olen jo latvonut. 


Näissä pitäisi jonain päivänä itää timjamia ja persiljaa. Harmi vain, että potit menivät sekaisin ennen jätskitikkujen iskemistä multaan. Eiköhän taimet sitten kuitenkin erota toisistaan, kun han ensin itävät. Pyöreissä astioissa on rairuohoa.


Tämä ei ole meidän sitruuna. Meidän sitruunassa on vaaleaa seittiä, jonka syyn eräs ystävä tiesi kertoa. En nyt vaan muista miksi sitä nimitettiin, mutta joka tapauksessa kylmä suihku auttaa siihen aika hyvin. Tämä kuva on Turun kasvitieteellisestä puutarhasta, se on ihana paikka!


Tämä kuva on parin viikon takaa, mutta tämän päiväisen räntäsateen jälkeen näytti suunnilleen yhtä talviselta. Kevääseen on vielä matkaa, vaikka kevätpäivän tasaus onkin jo huomenna.

Hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää!

4 kommenttia:

 1. Kevät on todella täällä kun yhä useampi blogin kirjoittaja jännittyneenä odottaa mullasta nousevaa kasvun ihmettä :)
  Ensi keväänä tahdon kuulua siihen samaan kerhoon!
  Ja tosiaan minäkin tahtosiin osallistua tuollaiseen jännittävään "siemenkirjejutskaan" :)

  Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
 2. Hei! Sinulle on tunnustus blogissani partsipuutarhuri.blogspot.com!
  :-)

  VastaaPoista
 3. Ihania taimia ja pikkuruisia keijunmekon siemeniä! Violetti basilika kuulostaa eksoottiselta, olisi kyllä mukavaa vaihtelua salaattiin. Siitä saisi varmaan komeaa pestoakin... nam.

  VastaaPoista
 4. Terhi: Kyllä, kevättä on ilmassa! Ihanaa kevättä!

  PP: Kiitos! Vautsi, tämä onkin ensimmäinen tunnustukseni! Täytyypä perhetyä asiaan, tämä on minulle nyt ihan uutta.

  Geranium: Ajattelin tuota tummaa basilikaa valitessani juuri sen esteettisiä ulottuvuuksia, se on varmasti kivan näköistä kesäsalaatissa ja vaikka pestossa! Oi, nyt mieleen tuli kesäparvekelounas kasvien keskellä auringon porottaessa. Tule kesä pian!

  VastaaPoista