maanantai 31. tammikuuta 2011

Se alkaa siemenistä

Siemenluetteloiden selaamiseen voi näköjään kuluttaa lukemattomasti vapaa-aikaa. Sain vihdoin käytyä läpi vanhat siemenet ja tehtyä listan tarvitsemistani uusista. Siemenlaatikko keveni myös, kun heitin vanhaksi menneitä pois. Kuinkahan tarkkaan siementen parasta ennen -päivää kannattaa tuijotella? Ainakin nyt säästin vielä viime syksynä huonoksi menneitä sieneniä, eiköhän ne ala kasvamaan.

Uusia siemeniä tarvitaan siis. Siemenluetteloita on kiva selailla, mutta valitseminen on tuskaisen vaikeaa. Miten voi valita 52 tomaattilajista oikean? Sen pitää olla satoisa ja helppo, hedelmät makeita ja isohkoja, sopii ruukkuun ja parvekkeelle. Valitsin tällä kertaa Korpikankaan Subarctic Plentyn: "Hyvin kylmänkestävä lajike, aikainen ja satoisa. Voidaan kasvattaa ulkona. " Chiliksi valitsin Hungarian Blackin, joka on runsassatoinen ja voidaan kasvattaa ulkona terassilla.

Ja tosiaan, Korpikankaan valitsin, sillä aloittelijalle luettelo oli sopivan suppea ja havainnollinen, toisin kuin eräät puhelinluettelon tyyppiset opukset.

Olen myös hyvin tyytyväinen itseeni, sillä en tehnyt heräteostoksia. Olisi kyllä tehnyt mieli ostella vaikka mitä, mutta ehkä sitten seuraavana kesänä, kun viljelymaata on ehkä enemmän, pihassa tai palstan muodossa. Kumppani kyllä huusi tuolta sängynpohjalta päiväuniensa keskeltä, että ota jotain papuja. Otin yhden pussin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti